En natuurlijk, een excellerende schoolleider is zeker niet wars van up to date communiceren! En daar horen twitter, Facebook, Linked In en Bloggen zeker bij. Twitter (privé) is niet nieuw voor mij. De rest heb ik een dezer dagen verkend en toegepast.
Vallen en opstaan dus, maar door het zelf te doen leert men sneller! (Aldus de geleerden)
Hoera! Mijn eerste blog voor MLE, een eigen Facebookpagina aangemaakt en gelijk een eerste berichtje geplaatst over mijn metafoor. En ook nog even tussendoor een profiel op Linked geplaatst! Hallo wereld hier ben ik! (vooralsnog men mij nog niet zou kennen...) Waar blijven toch al die virtuele kennissen en vrienden?
De MLE introductiedag was boeiend, (wel) enigszins rommelig maar met een leuke club enthousiaste medestudenten en docenten! Een heleboel te doen maar wel gelijk beseffend dat niets zomaar komt aanwaaien bij deze Masterstudie... Laat ik nu dus maar eens met gezwinde spoed op onderzoek uitgaan om te kijken of ik zelf als schoolleider niet alleen maar blijf hangen in aannames en veronderstellingen op deze bruisende werkvloer hier in Dorst...
De eerste studieboeken zijn inmiddels binnen met veelbelovende titels. En de vereiste uitgebreide studieopdrachten voor de volgende bijeenkomst liggen al weer te wachten op mij. Veel verbinden, toepassen en inlezen. Mijn op te stellen leeragenda langzaamaan laten groeien met al die pi's, competenties, eigen doelen en ambities.... En natuurlijk dan ook gerichte feedback ontvangen en geven. Genoeg werk aan de winkel de komende dagen!
Hattie & Timperley, deze namen blijven maar door mijn hoofd spoken. HET onderwerp van gesprek op de introductiedag MLE. Waar kan ik die toch vinden? Iemand een tip misschien?
Al met al genoeg uitdagingen voor een schoolleider die graag op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden en inzichten. MLE kan die mij zeker gaan geven! (Is een aanname overigens)
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenNieuwe poging.
BeantwoordenVerwijderenJe ziet dat ik dezelfde ontdekkingstocht aan het ondernemen ben.
Het artikel kun je vinden in de mediatheek via het Fontysportal. Ik denk dat je daar een Fontys-account voor nodig hebt. Doordat ik vorig jaar ook bij Fontys zat (Magistrum) kan ik er op dit moment (nog) in. Even proberen via de portal - mediatheek dus. Als je dan de titel intikt heb je het artikel snel gevonden. Lukt het niet? Geen nood! Via Google kun je het ook vinden om je zo in te lezen.
Bedankt voor jouw tip! Zal dit binnenkort eens gaan proberen. Kan (nog) niet op de portal van Fontys. Fijn weekend en succes met de leeragenda!
Verwijderen